Efter den første krydsning over en fjord stiger stien op gennem en høj dal. Der er et kraftigt fald og derefter en gradvis stigning. Endeligt falder stien atter ned og går ud af bjergene. Den går her sammen med en stenvej og langs banede veje, som til sidst tager dig til Sisimiut.

Den sidste dag er fuld af gode udsigtspunkter. Men idet du er tæt ved havet, kan du muligvis risikere at komme på tværs af forskelligt slags vejr. Hvis du er på besøg tidligt på året, kan der være fugtig sne nogle steder i dette område, som kan være besværligt at gå igennem. Vandrere foretrækker primært at gå hurtigt igennem denne dag og fuldføre turen, så de kan nyde “rigtig” mad i Sisimiut efter alle de mange dage med vandremad. Efter at have været i vildmarken i længere tid virker Sisimiut så fuld af aktivitet og helt som en overraskelse, der tager et stykke tid at blive vant til. Men de smukke minder fra den fredfyldte sti er garanteret at forblive hos dig i lang tid fremover. Selv efter at du er tilbage i dit eget hjem.

Distance

20 KM

Højde stigning

589 meter

Højde fald

702 meter.

Hvis du begynder dagens rejse fra Kangerluarsuq Tulleq-fangsthytte, skal du først gå til turisthytten, der ligger på en højere højde á ca. 125m over havoverfladen. Derfra kan du tage en sti, der går mod et vandløb. Gå over vandløbet for at komme til ruten lidt længere opad bakken. Der er en markør, der angiver ruten. Tag en smal og fortløbende sti, der krydser over en skråning over en fjord. Der vil dog være en række stigninger og fald samt snoninger på denne rute. Gå over en lille stenet kløft med et vandløb. Et stykke tid herefter, skal du stige opad en bakke. Du kan her se, at du går i retning af et vandfald.

Under vandfaldet er der et lille vandløb. Gå lidt ned for at krydse det og fortsæt derefter med at stige opad bakken. Hold øje med markører, mens du langsomt går væk fra vandløbet. Men kig også efter en række smukke vandfald højere oppe ad skråningen. Hvis du vender dig om og kigger mod fjordens bund, ligner det nærmere en sø omgivet af bjerge. Stig yderligere op, og søg efter en kampesten, der hviler på en udstående klippe. Husk at holde dig godt til højre for at kunne finde flere markører. Stien bliver flad, men vil forblive sumpet i noget tid.

Stig yderligere, og søg efter en markør i horisonten. Du vil gå på en lav, stenet høj med en dal på hver sin side. Hældningen er moderat. Stien tager dig derefter ind i en forhøjet dal kaldet Qerrortusup Majoriaa. På din venstre side vil der være en lang og smal sø, hvor du kan se en gul privat hytte (Sisimiut Snecooter Foreningens hytte). Stien når til 400 højdemeter, og du vil kunne se sne steder tæt ved, selv hvis du besøger stedet i sensommeren. Foran er den Nasaasaaqs eller Kællingehættens, kæmpe bjergkæde skitseret midt i dalen. På dette tidspunkt er Sisimiut ikke synlig, men byen er placeret videre langs rækkevidden af denne bjergkæde.

Vandet fra søen strømmer ind i en dal med masser af stenrige søer og sumpede moser, hvor søen slutter. Heldigvis går ruten ved siden af ​​den og er på tør, solid jord. Stig ned for at krydse en lavvandet, klipperig flod. Fortsæt over dalen med retning mod et hul. Til venstre der vil være en lille sø. Du vil gå langs et bredt, stenet område, hvor floden strømmer ind og ud af lavvandede damme med masser af klipper.

Floden løber derefter nedad og strømmer mod en stenet kløft. Gå gennem den, og følg markørerne, og gå så lidt op. Herefter skal du vandre nedad over en stejl skråning mod bjergene. En hældning nås, og sporet bliver en anelse utydeligt. Søg efter en stor sten med en markør på. Den har en lille dam på sin højre side. Følg sporet, som går nedad bakke og krydser en stenet, lavvandet flod.

Stig nu gradvist opad bakke. Til venstre vil være en lille sø. Senere vil du se nogle flere små søer til højre. Sporet kommer til en pludselig ende på Alanngorsuaq. Du vil dog se en markør nedad og en anden lige ud. Gå videre til markøren lige frem, og gå derefter over et lavt stenet område. Dernæst skal du gå nedad en kort, stenet hældning. Vandret løber i retning af en bred åbning ved Alanngorsuaq og den gigantiske Kællingehætte, som har sne året rundt. Ved cirka 250 højdemeter vil du krydse den stenede åbning, og her kan du muligvis få et lille glimt af havet.

Gå nedad til højre, og du vil her kunne se et par hytter og en skilift. Fortsæt nedad bakken, og du vil øjeblikkeligt se lufthavnens landingsbane. Men indtil dette punkt kan du ikke se byen. Husk at forblive til højre for dalen. Du er nødt til at krydse et vandløb, bestige en kort afstand og derefter gå nedad en skråning præget af kampesten. Bemærk, at hvis du stiger op på dette tidspunkt, som foreslået af markørerne, der er malet i blåt, kan ruten blive kombineret med klatring af Kællingehætten.

Pludselig vil du kunne se Kangerluarsunnguaq-bugten, en sø og endelig byen Sisimiut.

Følg stien nedad bakke, og gå derefter langs søens kystlinje, mens du krydser skråninger med kampstenvragrester. Gå til det punkt, hvor søen slutter, og gå derefter forbi en del af en sump for at komme til en bred bro af træ, der har en sø på hver sin side. Du kommer til et sandet bilspor, som kan tage dig direkte til Sisimiut. Stien bevæger sig omkring mindre bakker og hældninger. Vend dig om for at se de spektakulære bjerge. Hør hylene og gøen fra de ​​grønlandske slædehunde, som byder dig velkommen til Sisimiut. For at nå til campingpladsen, skal du dreje til højre og gå nedad bakken mod et toilet i en træhytte. Der er ingen klar sti at følge. Hvis du ikke er på vej til campingpladsen, skal du bare gå lige frem, til du kommer til disse blå bygninger.

Du kommer her til en overfladevej og et busstoppested. Disse er ved grænsen af Sisimiut. Tag den vej, der har lygter på sidevejen. Navnet på denne vej er Aqqusinersuaq. Det er den primære vej, der går direkte til byen Sisimiut. På denne vej passerer du Hotel Sisimiut og Knud Rasmussenip højskolia. Du kommer på tværs af byen, før du ser en række virksomheder på vej til havnen. Vandreturen langs Arctic Circle Trail slutter officielt, når du kommer til den lyse og fascinerende havn.