Ved begyndelsen af dagens rute er en gradvis stigning, der starter fra søen. Men senere går hele vejen hovedsageligt nedad bakke gennem en dal omgivet af bjerge. Generelt er det en let gåtur.

Efter den første gradvise stigning, er der en betagende udsigt ud over søen, hvis du vender dig om og kigger tilbage. Gå gennem nogle få lige steder, og kig sydover for at se den brede top af Taseqqat Saqqaa og Nerumaq. Gå langs en simpel rute og gå nedad bakke gennem en malerisk dal. Der sker en pludselig ændring af sceneriet, når du, næsten uventet, kommer til en hytte. Hvis du har udholdenhed til at gå mere, vil du måske vandre længere ned i dalen for at nå en anden hytte, der ligger i en afstand af 17 km. fra den første. Men efter en lang dag, kan det være udmattende at gå denne ekstra afstand.

Distance

16 KM

Højde stigning

329 meter

Højde fald

440 meter

Når du forlader den lille eller store hytte, skal du krydse floden, der udspringer fra søen. Det bedste sted at gøre dette er dér, hvor floden starter i søen. Der er store kampesten, som kan bruges til at hoppe ad for nemt at krydse floden.

Husk, at kun en lille distance fra dette punkt løber flodens vand ind i en stenbelagt kløft. Det er tilrådeligt ikke at gå over på dette sted.

Når du er på den anden side, skal du blot gå på en sti langs søens kyst. Denne vil tage dig gennem lave pilebuske. Efter et stykke tid vil der være en sumpet sektion at krydse, og herefter bevæger stien sig langsomt væk fra søen. Gradvist stiger ruten opad. Du vil passere et par små vandløb og mærke vinden gennem de høje pileplanter. Du kommer på tværs af en række slanke stier. Derfor er det bedst at kigge efter markører og sigte efter en lille åbning på Innajuattoqs sydlige skråninger. Der er markører på nogle tydelige sten, som hjælper med at holde styr på ruten. Nedenfor vil du se en lille sø på din venstre side. Ved at krydse et område med en del vegetation fyldt med bomuldsgræs, kommer du til et stenet område med en lille sø på højre side. Se dig regelmæssigt tilbage, mens du klatrer opad, for at nyde de fredfyldte udsigtspunkter, der viser sig undervejs.

Stien fortsætter langs den stenede skråning og på ca. 475 højdemeter. Ruten vil passere en markør over en åbning. Stien former sig groft over en skråning. Herefter slutter den sig til en lang, lav kanal, der næsten er som en lille dal, der er placeret over en større dal tæt ved. Skråningerne mod syd er fyldt med smukke, små blomster. Ved at blive til højre kommer du til en lille sø. Gå til venstre i retning af Taseqqat Saaqqaa-rækken for at se et par større søer. Du vil se nogle områder dækket af sne året rundt. Passér en anden større og mere afrundet sø. Fortsæt med at holde dig til højre side. Gå mod et andet åbent sted på ca. 475 højdemeter. Gå derefter ad stien for at stige op til en markør over spalten.

Mens du stadig er i en lille dal, bevæger du dig nedad. Midt i en sump skal du kigge efter en markør på en jordforhøjning og finde forlængelsen af stien, som vil fortsætte med en stigning og bevæge sig ind i en dal, mens du forbliver under Nerumaqs skråninger. Det er ret nemt og forholdsvis enkelt at gå på stien, der fører dig ind i dalen. Stien er synlig, og jorden er meget grøn med ganske få sten. Ved at krydse en elv vil stien langsomt tage dig opad til en lille bakke lavet af en stenrig skråning. Du vil finde en markør oven på bakken. Nedenfor er en flod, der strømmer gennem et uhåndterligt skovterræn med tuer. Det ser dog stadigt smukt ud. Du vil se en ujævn struktur, der vokser i modsat retning.

Du kan fornemme, at stien går langs en kant, idet den forbliver udstrakt over på floden, mens du går ved bunden af en skråning. Denne kant indeholder af sand, klipper og grus, men består hovedsageligt af glaciale aflejringer, der har bevæget sig ned langs de lodrette sider af dalen og i løbet af en periode er blevet sammensmeltet og grønt.

Dalen svinger derefter til højre, mens man holder sig under en skarp skråning og går om en række store klipper. Der er en skarp, stenet skråning over dalen, hvilken kan være svært at se, hvis du krydser området mod slutningen af ​​dagen. Foran dig vil der være skæve kamme og måske et lille glimt af toppen af ​​Aqqutikitsoq, der er dækket af gletsjere. På din venstre side er en lille sø. Du er nu nået til Nerumaq-hytten.


Nerumaq Hytten