Kangerlussuaq

På trods af sin lille størrelse har Kangerlussuaq en international lufthavn, som er det centrale punkt for Air Greenlands fly, der går over hele landet.

Her er mange turistudbydere. Bl.a. éndagsture til Indlandsisen, vandreture, moskusoksesafari, den gode restaurant ”Roklubben”, et lille museum om militærbasen og meget mere. Kommer du for at vandre, kan du gå herfra eller blive kørt de første 10 km ud forbi havnen. Du kan også tage en udflugt til Indlandsisen, som tager omkring fire-fem timer.

Der er restaurant, bar og en café i lufthavnsterminalen. Lige udenfor terminalen er der på den anden side af vejen et posthus, der kaldes Tele-Post Center. I nærheden er Pilersuisoq Supermarked, hvor der også sælges brændstoffer til gasbrændere.

For indkvartering nær lufthavnen er der to muligheder. Den første er Kangerlussuaq Hotel, indenfor terminalen i lufthavnen. Den anden er Polar Lodge, som ligger i gåafstand. Lidt længere væk fra lufthavnen er der flere muligheder for overnatning, heriblandt vandrehjem på den anden side af selve banen, set fra terminalen, samt den gamle lejr (Old Camp), som ligger ud mod havnen.

Der kan spises i selve terminalens cafeteria, men Roklubben, som ligger ved siden af ​​søen Lake Ferguson, er en berømt restaurant. Den er et populært valg blandt dem, der ønsker at prøve lokal mad. Lake Ferguson ligger fem km udenfor Kangerlussuaq. Man skal blot ud på grusvejen, der forbinder byen med søen og restauranten. Man kan enten vælge at gå eller tage en taxa derud. På kortet til højre kan du se forskellige placeringer.

Busser
Der er en stabil busforbindelse mellem de to dele af Kangerlussuaq, kendt som Kangerlussuaq Bybus. Dens ruteplan er tilgængelig på busstoppestederne.

Taxaer
En hurtigere måde at nå til én del af Kangerlussuaq fra den anden er at benytte en taxa. For at ringe til en taxa, benyttes dette nummer: 84 12 26. Du kan også praje en taxa langs grusvejene.

Fly
Der er regelmæssige flyafgange med Air Greenland mellem Kangerlussuaq og Sisimiut. Der er typisk to flyvninger på en dag. Du kan også rejse med fly fra Kangerlussuaq til andre dele af Grønland. Flyplaner, ruter og priser findes i lufthavnen.


Kangerlussuaq 3D Kort

Brug musen til at rotere korte og zoome ind og ud.