Dagens rute går langs kysten af Amitsorsuaq-​​søen. Hvis der er en kano tilgængelig ved Katiffik, kan hele turen rejses i den.

Dagen rute ligger i en højde på 120m over havets overflade. Afstanden kan rejses på to måder. Du kan tage ruten til fods langs sydkysten eller padle i en kano for at krydse søen. Det er let at rejse til fods og nemt at følge ruten, selv om du vil komme på tværs af nogle store klipper i begyndelsen. Chancerne for at rejse i en kano er minimal! Dette skyldes, at det kun lader sig gøre, hvis en anden har taget en kano i den modsatte retning og efterladt den ved Katiffik.

Distance

20 KM

Højde stigning

350 meter

Højde fald

350 meter.

Gå langs søen

Afgang sker fra Katiffik-hytten, og herfra skal du gå langs stien på sandstranden tæt ved søen. Hele ruten er lige ved kysten af Amitsorsuaq-søen. På et tidspunkt indsnævres stien langs kysten pga. store stenbølger, der dækker overgangen. Hold øje med to store, malingfarvede klipper.

Fortsæt ved at krydse en skarp hældning, og du vil komme til en endnu mere imponerende hældning med store sten. Sporet bliver fladt nogle steder og er dækket af pil. For at krydse det område, der er dækket af klippeblokke, er det bedst at forblive lavt. Der er ikke noget særligt, der kan ses ved at stige opad denne stigning. Du kan finde kolonier af bregner i mørke tilflugtssteder.

Sporet fortsætter bekvemt hen mod en halvø, der rager ud i søen. Der er ingen grund til at fortsætte til slutningen af ​sporet. I stedet kan det anbefales at tage en kort tur over et lavt sted. På højre side af stien er en lille dam. En smal sandstrand ligger mellem dammen og søen. Der er en klipperhældning, som er svær at passere. Derfor går sporet over en grov klippe. Ruten er angivet med markører. Den krydser gennem en åbning bag klippen.

Når du når det højeste punkt på klippen, kan du se så langt som toppen af ​​Aqqutikitsoq, der ligger nord for Sisimiut, der er dækket af gletsjere. I takt med at du bevæger dig nedad, bliver stien langsomt enklere, mens man går ved kysten af ​​søen. Forbi søen er der en ø, der virker ekstremt højt, selvom den kun er omkring 75 m. over vandstanden. Mens du går på stien, kan du kigge på spidsen af den. Når vejret er godt, kan man se forbi den og se tvillingbjergtoppene på Pingup Sallia og Pingu. De kommende dage vil du se disse bjergtoppe i horisonten.

Stien tager en meget tydelig højredrejning om søen, mens man går om et stykke sandstrand. Stig opad, mens du krydser et par glatte, buede, fragmenterede stenhøje. Kortet viser dette punkt som en teltplads. Stien fortsætter ubesværet langs ​​kysten samtidig med. at man passerer klipper på hver side af øen. Senere, hvis du vil, kan du vandre på to små landområder for at nyde en smuk udsigt. Ét af disse landområder er også markeret som en teltplads på kortet. Kort tid herefter, fortsat langs kysten af ​​søen, skal man være forberedt på en gradvis stigning i den modsatte retning fra søen. Et flertal af vandrere overser dette, fordi de ikke ser en lille markør over kysten. (Der blev forsøgt at skabe en høj markør, men dens højde bevirkede, at den mistede stabiliteten. Derfor er det bedst at ikke stole på disse markører, da de skal bygges op igen, hver gang der sker et sammenbrud.)

Videre forbi søen kan en meget dramatisk bøjning i klippen ses. Stien går nedad og bevæger sig ubesværet langs kysten. Grundet det lave vandniveau vil du være i stand til at observere et par sten, der kommer op fra søvandet ved siden af ​​dette afsnit. Senere kommer denne sti til et punkt, der er markeret som en teltplads på kortet. Men hvis du går dér, vil du kun finde et bøjet spid, og du vil skulle gå tilbage ad samme vej for at komme tilbage til den oprindelige sti. På et punkt stiger ruten over søen for at undgå en række små klipper i stien. Dette er første gang, at kanocentret, sammen med en lille stenbelagt ø før det, ses i fjerntliggende retning. Når stien bliver forbundet til kysten, forbliver kanocentret lige fremad.

Sejle med kano

Enhver, der ønsker at tage en kano for at krydse Amitsorsuaq-søen, kan principielt få én fra Katiffik-hytten. Dette er dog kun praktisk muligt, hvis der er nogen, som er rejst i modsat retning, der har efterladt kanoen. Hvis du har succes med at finde en kano, skal du sørge for at kontrollere dens skrog, redningsveste og padle. Du bør også prøve kanoen i vandet først, og for at sikre stabilitet, skal du fordele vægtbelastningen lige i den. Den maksimale vægt, hver kano kan bære, er 400 kg. Det vil generelt svare til to personer og deres udstyr. Én person alene kan padle, men for at fortsætte fremad i en lige linje er det bedst, hvis begge folk padler kanoen.

Du skal være tæt på kysten, hvor søen kan ses gennem det klare vand. Hvis du forbliver tæt på Sydkysten, skal du kunne se vandrestien. Lige efter afrejse kan du nøje observere de klippeformede skråninger. Rejser man med kano ved Nordkysten, er der en klar udsigt over de hårde klipper. Ved omkring 194 højdemeter krydser man en stor ø. Efter dette sted er vandstanden langs sydkysten lav, og der kommer en række sten frem over vandet. Hvis du ønsker at tage en pause, kan du når som helst træde ind på sandstranden.

Den videre rejse afhænger af vejrforholdet. En let brise i den østlige retning er perfekt, mens en vestenvind kan gøre det svært, hvis det blæser intensivt. Du bør ikke forlade din kano, medmindre der ikke er andet valg. Men hvis du virkelig er nødt til at forlade den, skal du prøve at gøre det på den sydlige bred. Dette skyldes, at stedet her er synligt fra stien, hvilket betyder, at alle andre, der ønsker at tage kanoen, kan se den. Ellers vil der ikke være nogen kanoer tilbage til rejsende.

Efter en bøje og en lille ø, vil du være i stand til at se kanocentret og hurtigt nå dertil. Når du er ved kysten, vil du være nødt til at trække kanoen ud af søen og vende den på hovedet, samtidig med at du sikrer, at padle, skrog og redningsvest er fastgjort korrekt. Enhver, der ikke planlægger at blive på kanocentret, kan rejse til enden af ​​søen i kanoen.


Kano Center Hytten