Dette er hovedsageligt en lavintensiv gåtur gennem en dal. Ruten kræver dog, at man krydser floder og passerer gennem sektioner af tykke pilebuske og fugtige sumpområder. Hvis vejret er ugunstigt, kan dette blive udmattende. Ved slutningen af ​​dagen kan du enten gå lige frem til en jagthytte eller stige opad for at komme til den anden turisthytte.

Kigger du på kortet, ser det ud til at være en let gåtur, og hvis vejret er godt, er der heller ingen problemer som sådan. Men hvis det er en regnvejrsdag, kan man gå igennem de tykke pilbuske. Ved varmere vejr - når isen smelter eller umiddelbart efter kraftigt nedbør - kan en krydsning af de tre floder blive problematisk. Hvis du besøger stedet lige efter en tør periode, er det let at krydse floden ved at hoppe over klipperne, uden at du selv bliver våd. Når dagens vandring er færdig, kan du vælge at bo i hvilken som helst af de to hytter til rådighed. Den ene ligger i nærheden af ​​fjorden Kangerluarsuk Tulleq, og den anden er placeret efter en lille stigning opad bakke. Den sidste er turisthytten, mens den første er en fangsthytte.

Distance

17 KM

Højde stigning

226 meter

Højde fald

262 meter.

Gå fra Nerumaq hytten og kryds floden tæt på. De fleste gange kan du gøre dette ved at hoppe over klipperne. Gå langs floden. Vender man om, kan man se dalen og de skarpe bjerge. Stien fortsætter ved at passere langs flere store klipper og kommer derefter til et ekstremt vådt og sumpet område. Når du har krydset dette område, skal du være sikker på at vende tilbage til stien, da der er en bred hældning af tæt pil på stien.

Når du vandrer gennem piletreerne, skal du gå langsomt og forsigtigt. Vær opmærksom på de indsnævrede stenede stier og læg mærke til de hoppende og glatte pinde på jorden, når du går foran. Vær lige så opmærksom på varder, især de mest bemærkelsesværdige, da disse vil hjælpe dig med at holde styr på den generelle retning. Det meste af ruten er stien lidt væk fra floden, og mister man den, kan det være svært at komme tilbage på den.

Til sidst bevæger stien sig mod floden. Her er en stencirkel, der gør det perfekte sted at krydse floden. Umiddelbart efter løber floden ud i en klippekløft. På tidspunkter, hvor floden er mindre, kan det være muligt at krydse floden ved at hoppe over klipperne indeni. Stien fortsætter ved et vandløb med en stenskråning, som har sand og grus på den ene side og åen på den anden. Lidt længere nede ad stien vil du se varder, der fortæller dig placeringen af en anden passage. Ligesom den foregående kan denne også krydses ved at hoppe over klipperne, der når op fra floden.

Følg stien ned ad bakke, mens den gradvist bevæger sig væk fra floden. Til tider er den placeret over den brede strøm. Ifølge kortet stiger stien over et udløb i omkring 100 meters højde. Stien, der bliver stemplet af vandrere, bevæger sig dog langs floden. At hans rute er så trampet ned viser, at vandrere hellere vil gå på denne end den på kortet. De, der vælger at følge ruten helt, vil se en varde, der indikerer sporet, selvom stien slet ikke er synlig.

Du vil se, at den resterende dal har den vådeste og mest mudrede jord med nogle tørre områder af pile- og birkejord. Det er bedst at blive på stien, hvor den er synlig. Når det forsvinder, så prøv at finde det hurtigt igen og kom tilbage på det. Du vil passere små floder nu og da. Skarpe og klare bakker når op mod toppen af Qaarajuttoq. Når sporet kommer tæt på en sø, bevæger ruten sig langs kysten eller endda langs sand- og gruskysten. En bestemt flod kan løbe indad og er ret dyb. Går du lidt op ad åen for at gå rundt om en dyb dam, kan du sagtens hoppe over åen.

Fortsæt med at vandre langs søens kyst. Du kan vælge mellem to veje. Hvis du vælger at følge søens kyst, vil den tage dig langs en strømmende flod, som snart løber ud i havet ved bugten Kangerluarsuk Tulleq. Du vil være i stand til at se en jægerhytte ved bugten.

På den anden side, hvis du følger ruten, stiger den. I starten er der ingen klar indikation af ruten, men efter et stykke tid vil du se en lille nedtrampet sti. Hold øje med varder, der indikerer at gå hen over en stor bjergtop i omkring 100 meters højde. Kig mod nord over bugten for at se de isdækkede toppe af Aqqutikitsoq. Vær opmærksom på markører, da stien ikke er særlig tydelig.

Du vil kunne se hytten langt i det fjerne. Både at gå direkte mod det ville indebære at træde ind i det hedefyldte område omkring det. I stedet skal du følge varderne, der viser stien, indtil du næsten krydser sommerhuset. På dette tidspunkt går du tilbage og går ned ad en tør og solid vej, som fører dig direkte til hytten. Kigger man ned på bugten herfra, vil man kunne se nogle andre små hytter.Kangerluarsuk Tulleq Hytten