I starten er dagens rute bjergrig med en uregelmæssig sti. Hold øje med markører. Især når hældningen er lang, skarp og ru. Du har mulighed for at vælge mellem to stier, når du skal krydse en nedsunken sump. Dette afhænger dog af, om floden er oversvømmet eller ej. Mod slutningen bliver stien let og sikker.

Selv om denne sti er beliggende i bjergene, vil der være en række stigninger og fald. En endelig skarp og stenet hældning bringer dig til Oles Lakseelv (eller Itinneq). Du bør nyde synene omkring dig; observere udsigten over floden; de store og små damme ved siden af og de grønne områder, før du kommer ind i dalen. For det meste er det muligt at gå langs stien, der møder floden direkte og dermed giver mulighed for en let og lav krydsning, hvor vandet næsten er knædybt. Hvis floden er oversvømmet, kan du krydse over en gangbro, der er til stede. For at komme til gangbroen skal du dog tage en lang og vanskelig tur, der tager dig gennem mosen i dalen uden klare stier at følge.

Distance

11 KM

Højde stigning

208 meter

Højde fald

383 meter.

Tag afsted fra Ikkattooq-hytten og gå langs stien gennem en lille hældning. Efter en kort, men alligevel skarp, opstigning vil du se en lille sø, der muligvis kan være helt tør. Overhold de små og større blokke spredt på hældningen nedenunder. Disse er et resultat af, at klippen gik i stykker og brød ud i små stykker. Efter lidt yderligere klatring, skal du dreje til venstre og passere tydelige markører på en klippe. Vend rundt for at få et smukt syn af hytten samt en række søer tæt på den.

Stien krydser derefter en lille skrænt, og nede til venstre vil du se en lille sø. Efter en hård vandretur er der til højre endnu en sø. Fortsæt, mens du går forbi en række buede bjergkanter, spredt generøst med store sten og druidiske sten (istidsblokke af sandsten). Som forventet er stien ikke særlig tydelig i et sådant terræn, så kig efter markører. Ved ca. 448 højdemeter kan en top ses tæt på vejen. Stien går derefter over et moderat vandhul, og en anden lille sø ses til venstre.

Du vil så komme til et ståsted. Herfra kan du se så langt som til dalen ved Oles Lakseelv eller Itinneq, mens Pingu og Pingup Sallia kan ses ud over en lille del af den store sø Tasersuaq. Under hele nedstigningen skal du være opmærksom på markører. Dette skyldes, at denne vej går gennem klumper af sten. Når du går nedad, skal du holde øje med retningerne for ændring af vejen, mens du bevæger dig hen imod en lille stenet kløft. Stien går ikke gennem kløften. Den drejer til venstre for at gå igennem bjælker af sten, der går direkte mod den sunkne dal kendt som Oles Lakseelv eller Itinneq. Her går ruten på tværs af den bredeste og dybeste flod. I nærheden af ​​nedstigningens slutning skal du vælge, om du vil gå gennem den lave flod eller sigte efter gangbroen.

I begyndelsen af ​​juni måned forventes floden at være på sit dybeste og hurtigste pga. smeltet sne og is. Som sommeren fortsætter, reduceres strømmen, medmindre der er en uventet stor mængde nedbør, som fylder den op. Du kan gå over floden ved et passende krydsningspunkt. I juni måned bør du forvente, at vandet er meget koldt og går op til brystet. I juli ville det gå op til din talje, og i august kun op til knæene. En gangbro blev monteret i juli 2007 og er 2,5 km. i en lige linje fra floden mod fjorden. Det kan anbefales at benytte denne gangbro, hvis du har svært ved at krydse floden. Dette er selvfølgelig din egen beslutning og afhænger af dit niveau, færdigheder og ekspertise. Der er ingen klar vej, som er blevet trampet ned for at komme til gangbroen og tilbage igen. Hvis du beslutter dig for at tage broen, skal du altså være forberedt på at håndtere det vanskelige terræn.

For at uddybe kontrasten mere detaljeret, beskrives broovergangen og flodkrydsningen individuelt.

Alternativ rute (flodkrydsning)

En sti går direkte over det brede land til Oles Lakseelv (eller Itinneq). Du vil finde, at den del med græs og bomuldsgræs er den fugtigste, mens området dækket med oprejst birk er relativt tørt. Gå herefter gennem et bredt afsnit af mudder og klipper. Med lidt held vil det være tørt, men der kan dog også være lavt vand, der dækker området. Når du kommer til floden, vil du se en markør på den modsatte flodbred. Det er dog bedre at krydse fra et punkt, der ligger lidt opad strømmen, da vandet er relativt lavt her. Ved sommerens begyndelse vil vandet nå op til brystet, og senere i løbet af sæsonen, vil det kun nå til knæene.

Hvis du ved ankomsten finder ud af, at omstændighederne er ugunstige, skal du gå tilbage ad samme vej og tage broovergangen i stedet. Forsøg ikke at gå ved vandløbet langs floden, da det bliver for snoet.

Efter krydsning af floden, gå da mod klippevæggen, og drej derefter til venstre. Her møder du en sø, der berører klippen. Tilbagelæg derfor en lille afstand, før du krydser området. Fortsæt ad en sumpet sti. Du bør forblive på den yderste kant af slugten, hvor det brede, mudrede land forbinder de stejle sider. På dette tidspunkt er der for det meste en skrånende stenmur. Endeligt leder markørerne dig gradvist opad en bakke fra den brede dal og tager dig til en afrundet, stenet høj med udsigt over dalen nedenfor.

Ruten (over gangbroen)

Helt ærligt, hvis du overvejer at tage denne rute for at undgå at gå gennem vandet, så er det ikke en god idé. Den eneste grund til at tage ruten er, hvis du af en eller anden grund ikke kan krydse floden gennem det lave vand. Du vil forstå disse årsager meget snart. Denne rute har hverken en klart defineret sti eller nogen markører. Ruten går lige mod vest ved siden af ​​den brede og sandede grund, indtil den når Oles Lakseelv (Itinneq). Den første ubehagelige del af denne rute er, når du skal krydse to små langsomme vandløb, der passerer gennem en dyb og svampet mose. Herefter går stien først til højre for en række store damme, og så forbliver den på højre side af stenede grene, der rækker ud fra bjergene mod slugten.

For at komme på niveau med disse udspring bør du være i stand til at observere en lille bunke, der er højere placeret i forhold til den omkringliggende mose. Når du passerer ​​disse klippeudspring, skal du kigge efter en gruppe af kampesten. At rejse videre langs ruten vil bringe dig over en flod, der kan være svær at bemærke. For at finde floden skal man følge vandløbet for så at nå gangbroen. For at finde gangbroen, kan man på kortet se efter 52 ° 20 ‘-linjen. Gangbroen er placeret, hvor denne linje krydser floden.

Når du har krydset broen, gå da mod en lavslået stenmur. Find en åbning i den for at stige højere op. Du vil se en snæver sti. Dette er ‘hovedruten’ af Arctic Circle Trail. Drej til venstre for at komme til denne rute.

Stien stiger gradvist over dalbunden. Du kan enten vandre langs den buede, stenede tot eller gå langs den skrånende bøjle af en mose. På begge disse måder kommer du til sidst til et punkt, hvorfra hovedet af Maligiaq-fjorden kan ses. Mens det stiger gradvist, svinger sporet til højre. Ruten går under en stenet bjergtop. Du skulle nu være i stand til at se Eqalugaarniarfik-hytten på omkring 130 højdemeter.


Eqalugaarniarfik Hytten