Ved begyndelsen af rutens ​​stigning falder stien sammen med en planeret sti. Markører skal søges korrekt. Du kommer på tværs af en høj, buet top. Videre forbi denne, mens du går på sporet, vil du komme forbi flere bemærkelsesværdige søer beliggende i en smuk dal, som alle er forbundet med hinanden.

På ruten vil du hovedsageligt se søer og bjerge. Klatring på disse bjerge er generelt ikke så svært. Toppen med den maksimale højde er en stenet høj, som ligger i en højde á ca. 450 m. Den vender ud mod en række vidunderlige søer med højere toppe, der rager op bag dem. Gå på stien, og du vil vandre langs nogle af disse smukke søer. Ved slutningen af ​​dagens vandretur, vil du se endnu en fantastisk sø. Du vil kunne overnatte i en lille hytte med et basalt design, der ligger øverst på en bakke, eller du kan vælge at bo tæt på søen i en større og mere rummelig bygning.

Distance

19 KM

Højde stigning

437 meter

Højde fald

303 meter.

Tag afsted fra Eqalugaarniarfik-hytten, og gå langs en sti til en stenet flodkanal. Tidligere var der meget vand i floden. Men nu er det tørt, idet der i 2007 blev bygget en dæmning over en sø, der ligger mod nord. Når du har krydset floden, vil du se en planeret sti, der var konstrueret til at transportere tungt udstyr fra fjorden op til søen. Denne vej er noget skrumlet, og det er bedst at undgå den så meget som muligt. I første omgang kan du undgå den ved at krydse over, så kig efter markører på ruten. Stien går langs ruten i en relativt lavere højde. Senere på ruten bliver stien og ruten til én.

Gå på stien, indtil du kommer til et punkt, hvor den vender brat. Forlad her stien for til gengæld at gå langs en smal, bølgende sti med en hældning. Stedet byder på smukke udsyn over dalen af ​​afrundede toppe med stejle klippeflader. Stien møder ruten igen. Den stiger skarpt en kort distance for at komme til en markør på en buet højderyg. Det er bedst at forlade stien på dette tidspunkt. Du har nu forladt Aasivissuit-Nipisat-området. (Hvis du dog beslutter dig for at fortsætte på stien, vil du efter ca. 300 m. passere en lille dæmning. Søerne mod vest modtager vand fra søerne fra øst. Vandet er blevet et relæ for at supplere strømmen af ​​et vandkraftværk).

Umiddelbart efter at stien går nedad, drejes der til venstre for at komme på en smal sti. Hold øje med markører for at kunne krydse en lille dal og stige op på en buet stenet top. Tag herefter endnu en venstredrejning ved siden af ​​denne. Én af de første toppe, der kan ses, er dækket af en stor sten, som er revnet i mange stykker. I nærheden findes et område rigeligt dækket af klipper.

Den omtrentlige højde af dette punkt er 450m. Dette højland er kendt som Iluliumanersuup Portornga. Nyd den naturskønne udsigt over en fantastisk række små søer foldet ud over bunden af ​​Taseqqap Saqqaa. Du kan måske se bjergene delvist dækket af sne. På afstand, over dalen, kan du muligvis se toppen af Qaqqapalat.

Du skal kigge efter markører, især før et skarpt fald på ca. 100 højdemeter. Du vil passere en lille sø først og derefter en større sø under denne hældning. En smal sti opstår ved søens sydlige kyst. Ved den sydlige ende af søen er direkte sollys svært at nå pga. de rene klipper mod nord. Planterne, der vokser i denne del, er vant til at få ganske lidt sollys.

Stien går derefter mod nord og stiger for at krydse en strøm. En lille sø kan ses fra dette punkt. Kortet viser dette punkt som en teltplads. Gå forbi en markør, kryds en strøm, og gå nedad bakke for at komme til en meget større sø. Kystlinjen ved søen ligger i en højde på ca. 300m over havets overflade. Ifølge kortet er dette en simpel tur langs kysten. Men i virkeligheden går det op og ned mange gange, og ruten bevæger sig ofte væk fra vandet. Til tider bliver du nødt til at gå gennem sumpede sektioner, stenrige dele eller steder med en tyk vækst af pil.

Vandrere går generelt langs kysten, indtil de kommer til et sted, hvor en flod løber ud af søen. Forbi dette punkt løber vandløbet langs floden. Før du kommer til floden, skal du kigge efter markørerne. Disse kan ses på gravhøje af moræne og klipper over søen. Stien er ikke helt tydelig, men markørerne har rutens mærkning. En sti kan følges for at gå ved vandløbet, gennem dalen, hver vej. Floden bliver bred og deler sig i kanaler, før den tilslutter sig søen. Landet ved siden af ​​søen er en kombination af mos, vand og klumper af lav vegetation. For at forlade søen deler floden sig ind i kanaler. Et flertal af disse bliver overfladiske damme, mens svage slyngninger glider gennem et bredt landstykke. Når man møder endnu en flod, strømmer vandet langsomt i nordlig retning. Heldigvis behøver vandrere ikke at passere gennem nogen af ​​disse farvande eller mosen. Stien forbliver ved foden af ​​en skråning og er fast og tør.

Lige frem i den brede dal vil du kunne se en buet bakke. Til venstre for toppen ligger en lille hytte. Vandrere kan gå direkte hen imod den og passere gennem sektioner uden nogen klar sti, eller de kan følge de skarpe nuværende markører med næsten ingen stier til at forbinde dem sammen. Du vil gå i nærheden af ​​en lille sø på højre side af hytten. Det vil i sidste ende tage dig til en større hytte ved siden af ​​en større sø. Denne bliver dog kun synlig, når du er meget tæt på. Interessant nok er der ingen nedtrampede stier mellem de to søer, selv om de kun er 500m. fra hinanden.

Du kan se næsten de samme steder fra begge hytter. Dette inkluderer større søer og en bemærkelsesværdig ø. I horisonten kan du se bjergene i Nerumaq, Taseqqat Saqqaa og Innajuattoq. Vend dig om for at kigge væk fra søen, og du vil se Iigannaq og Taseqqap Saqqaas rækkevidder. De højere bjerge, der ligger over en højde på 1000m., forbliver dækket af sne året rundt.


Luksus Hytten