Noter

Hvornår man skal gå

Vinter – Ruten er kun tilgængelig for snescootere eller skiturister. Korte dage, meget koldt, men nordlyset er synligt.
Vandre Sæson – Midnatssolen betyder lange gåture dage, men temperaturerne kan svinge og fluer og myg kan være et problem i dagtimerne.
Skulder måned – Et godt tidspunkt at undgå størstedelen af vandrere og de bidende insekter. Men det kan være koldt om natten.

Sundhed og sikkerhed

Om sommeren (vandre sæson) kan vejret hurtigt ændre sig, så bring både solcreme og insektmiddel.
Isbjørne ses normalt ikke så langt mod syd, men vær meget forsigtig ved at krydse floder. Løsn hoftebæltet på din rygsæk, og fjern den ene skulder i tilfælde af, at du bliver nødt til at droppe den hurtigt. Brug gåstænger til at krydse; iført et par Crocs eller vandsko kan hjælpe.

Kom derhen

For at flyve til Grønland skal du enten via Danmark eller Island. Vær advaret om, at flyvninger ind og ud af Sisimiut kan annulleres og forsinkes, hvis vejret er dårligt. Flyvninger til og fra Kangerlussuaq er mere pålidelige.

Komme rundt

Der er ingen veje fra Sisimiut eller Kangerlussuaq, så der er ingen mening i at leje en bil. Supermarkeder og museer inden for gå rækkevidde.
For indlandsisen i Kangerlussuaq, anbefales det at tage med på en arrangeret tur som det er på grus vej og der kræves særlige køretøjer.

Vandre på ruten

Arctic Circle Trail tager otte til ti dage at vandre. Det er smukt, men vildt og fjerntliggende. Der er røde halvcirkel-markører på varder, der hjælper med at lede dig, men du skal tage kort med, da forvirring er mulig nogle steder, især i dårligt vejr.
Sørg for at fortælle en ansvarlig, hvornår du forventer at ankomme i Sisimiut eller Kangerlussuaq, så de kan alarmere, hvis du ikke dukker op – du kan overveje at leje en satellit-telefon som en ekstra sikkerhed eller en nød-lokaliseringsenhed. Det anbefales også, at du skriver i bøgerne i hytterne, så der er en dateret registrering af dit opholdssted.
Vær forberedt på, at hvis vejret ændres, kan det være en god idé at vente på bedre vejr i en af hytterne, så tag altid mere mad med, end du har brug for, og tag et par ekstra hviledage med i din plan.

Overnatning

I Kangerlussuaq er Hotel Kangerlussuaq, der ligger på 1. sal i terminalen, et let valg. Der er også Polar Logde, Old Camp og Vandrehjemmet. Camping er også en billig mulighed.
Alle hytter (Der ikke er privat ejet) på ruten er gratis at bruge, men du skal være selvforsynende og tage et telt, hvis der ikke er plads. Nogle har toiletter; andre gør det ikke, så du bliver nødt til at grave et hul og følge reglerne om “Efterlad ikke spor”.
I Sisimiut nær havnen er der Sømandshjemmet, der også har et cafeteria på stedet til aftensmad og morgenmad. Ud over den har du Hotel Sisimiut og Vandrehjemmet.

Mad og drikkevare

Begrænsede – og dyre – forsyninger kan købes i Kangerlussuaq, så medbring selv camping måltider og snacks. For campingovnsbrændstof skal du ikke antage, at du kan finde det, du vil have. Al mad er fløjet ind, så forvent frosne måltider genopvarmet, hotdogs og nogle fisk.